مشخصات مرغ سالم و ناسالم

• گوشت مرغ تازه رنگ و بوی طبیعی داشته و پوست عاری از چروکیدگی است.

• گوشت مرغ فاسد، تیره، پرخون یا کبود است. گوشت مرغ در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به تدریج خاکستری و گاهی سبز رنگ می شود که بایستی در این مواقع از مصرف آن خودداری نمود.

• تحلیل رفتن عضلات به خصوص در ناحیه سینه نشانه بیماری انگلی و عفونی است.

• لکه های سفید رنگ روی پوست و عضلات مرغ به علت انجماد آب زیر پوست و عضلات است. مصرف چنین گوشتی بلامانع است.

علائم مرغ مرده سر بریده:

• ورم و سرخی پوست
• لکه های آبی و سیاه در تاج
• پس دادن رنگ کیسه صفرا
• لکه های حنائی رنگ در ناحیه شکمی
• لخته های خون در قلب و رگ ها

توجه:

• جوجه هایی که برای کباب مصرف می شوند نباید کمتر از 300 گرم وزن داشته باشند.

• از مصرف مرغ هایی که دارای لاغری شدید هستند خودداری نمایید.

• گوشت های خام نه تنها دارای آلودگی اولیه می باشند بلکه به طریق زیر نیز آلوده می گردند:
کشتار غیر بهداشتی، شستشوی لاشه های ذبح شده با آب آلوده، قرار دادن گوشت در خارج از یخچال

• چون این مواد غذایی خام معمولا دارای آلودگی می باشند از این رو نباید آنها را در مجاورت غذاهای پخته قرار داد.

• در صورتی که برای تهیه غذا لازم باشد از گوشت مرغ به صورت تکه های درشت استفاده گردد بایستی به قدر کافی حرارت داده شود تا قسمت های داخلی آن نیز به خوبی بپزد.

• برای نگهداری مرغ برای مدت طولانی لازم است آن را حتما در محل یخ بستن و انجماد یخچال قرار داد تا از تکثیر میکروبهای احتمالی موجود در آن جلوگیری به عمل آید.

• اگر بخواهید از گوشت مرغ یخ زده استفاده نمایید بهتر است ابتدا آن را در طبقات پایین یخچال قرار دهید تا به آرامی از حالت انجماد خارج گشته و سپس آن را طبخ کنید.

خطر ابتلا به آنفلونزا:

به دلیل خطر ابتلا به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان رعایت نکات ذیل ضروری است:

• از خرید مرغ و سایر پرندگان زنده جدا خودداری نمائید.

• برای خرد کردن مرع های تازه یا منجمد حتما از دستکش استفاده کنید.

• گوشت مرغ مصرفی را فقط ار مراکز مجازی که مرغ کشتار صنعتی عرضه می نمایند تهیه نمائید.

• از مصرف گوشت نیم پخته پرندگان جدا خودداری نمایید.

مشخصات مرغ منجمد سالم و بهداشتی:

مرغ منجمد می بایست ویژگی های ذیل را دارا باشد:

• مرغی که به صورت منجمد عرضه می شود باید به صورت منجمد به دست مصرف کننده برسد.

• گوشت مرغ منجمد، پس از رفع انجماد باید سختی و قوام طبیعی خود را حفظ کرده و سطح آن لیز و لزج نباشد.

• داخل بسته بندی مرغ منجمد باید فاقد مواد خارجی، خونابه یا آب منجمد شده باشد.

• مرغ منجمد باید عاری از آثار سوختگی ناشی از انجماد (لکه هایی با رنگ سفید گچی تا خاکستری) و یا قارچ زدگی (لکه های رنگی ناشی از رشد قارچ) باشد.

• مرغ منجمد باید در کیسه های پلاستیکی سالم، بدون عیب و پارگی و دارای نشانه گذاری مربوطه (از جمله تاریخ تولید و انقضاء مجوز سازمان دامپزشکی، شرایط نگهداری و … به صورت خوانا و به زبان فارسی) عرضه شود.

• گوشت مرع منجمد (بسته بندی معمولی) را می توان در دمای برودت فریزر (18- درجه سانتیگراد) یک سال نگهداری نمود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *